logoKookvaders

De Kookvaders

logoKookvaders

OVER ONS

Kookvader Walter Paulussen

Kookvader Walter houdt van een muscat of lekkere bubbels als aperitief .

Voor mijn gerechten hou ik het graag simpel, maar dan wel met pure producten, zoals bijvoorbeeld truffel, langoustine of andere producten uit de zee.

Ook van een lekker streekbiertje kan ik zeer genieten.

E-mail Walter

Kookvader Ronny Ceusters

Ik hou vooral van bereidingen en gerechten die ‘spreken’ ..  een gerecht kan maar spreken als het teruggaat op zuivere basisingrediënten die authentiek zijn en die ook meestal hun eigen link hebben met een regio, ..een seizoen…   voorbeelden zijn er alom .. in onze kookvadergroep bereiden we aldus sedert meer dan 20 jaren einde mei-begin juni een avond met enkel ‘asperge’ als hoofdingrediënt in ELK gerecht … een avondje dus met een 6 à 7-tal aspergebereidingen .. zelfs soms tot en met het dessert … (en tesamen met onze dames). Als dit hoofdingrediënt de kans krijgt om te ‘spreken’ ..dan is er niet veel anders nodig ..  Eén of enkele begeleiders en het gerecht is er ..   Koken hoeft dan niet moeilijk, gecompliceerd of ingewikkeld te zijn .. het vraagt geen dagen van voorbereiding (behalve soms in het hoofd) ..alleszins niet aan het keukenblad.
Bij een gerecht dat spreekt, hoort ook een begeleider die als het enigszins kan ook zou moeten ‘spreken’ …  Dat is soms bier, maar frequent ook wijn .. Dat hoeft zeker niet de gerenomeerde grote bordelese appellatie te zijn .. maar het kan veel beter nog een Zuid-Franse of Italiaanse,..Spaanse of Portugese wijn zijn. Als gerecht en de begeleider in het glas de kans krijgen om ‘samen te spreken’ .. Dan is koken, eten en genieten … goddelijk!

Ik wens elke bezoeker van onze site..ook dat genot toe .. en de gerechten en combinaties die je op onze site treft ..zijn er hopelijk soms een aanzet toe !

Geniet ervan, en geef ons in voorkomend geval eens een kleine feedback ! 

E-mail Ronny

Kookvader Rudy Paulussen

Hier spreekt de nestor van de kookvaders. Voor de kookavonden bij mij thuis ga ik steeds op zoek naar een menu met 'lekkers van bij ons'. Daarbij serveer ik natuurlijk een aantal bijpassende biertjes die ook in het gerecht werden gebruikt. 'Koken met een vleugje vriendschap' is mijn motto. De verslagen over onze culinaire weekends zijn meestal van mijn hand. Daar we over een eigen woordenschat beschikken zullen enkele anekdotes voor de outsiders moeilijk te vatten zijn. Maar de foto's spreken voor zich. Veel lees en kijkplezier.

E-mail Rudy

Kookvader Theo Vancraenendonck

Koken is voor mij meer dan een hobby, koken is passie. Gezellig samen zijn met vrienden, liefde voor het product en de terroir, kookmagazines verslinden, op zoek naar het ultieme gerecht dat er ook nog eens mooi uitziet op het bord, dat is koken. Ik hou van de seizoenen – herfst; synoniem van pompoen, paddenstoelen en wild – winter; staat voor kool, stoemp, stoofpotjes en Kerstfeest - lente; de eerste groenten uit de tuin, en bovenal asperges – zomer; slaatjes en als het kan elke dag buiten kokkerellen met een goed glas rosé. Ik hou van zeedieren, foie gras, zwezerik, truffel en een mooi stuk vlees. Ik ben verliefd op Italië. Barbecueën op de BGE en roken van vis zijn mijn specialiteit. Kookgrootvader zijn… het plezantste wat er is!

E-mail Theo

Kookvader Paul Dhondt

Genieten en plezier maken, onder goede vrienden, bij een zelf bereid lekker bord en een goed glas. Het kan bij ons culinair genietschap ‘de Kookvaders’, al 30 jaar lang. Niet overdreven slecht, en erg weinig dat er boven gaat.

Koken is bepaald geen straf voor mij, ik doe het gewoon heel graag, en probeer er altijd het beste van te maken. Ingredienten van goede kwaliteit vind ik daarom belangrijk. Ik loop er graag een straatje voor om, of zoek mijn eigen paddestoelen. Een lichte voorkeur voor alles wat de zee ons biedt, van mossel of oester over schelp tot langoustine, ... of een lekkere vis. Maar evengoed een mals stukje vlees, een stoofpotje, gestoomde groenten, olijfolie in al zijn gedaanten, verse tuinkruiden, en ook asperges natuurlijk. Allemaal heerlijk te combineren met mijn zwak voor lekkere wijnen, of met een van onze grandioze Belgische bieren. Yes!, ’t Is weer kookavond vandaag!

E-mail Paul

Kookvader Jan Van Oekelen

Kookvader Jan houdt vanzelfsprekend van goede wijn, maar raakt zeker ook geënthousiasmeerd door een lekker (Belgisch) bier en als dit dan nog eens geserveerd wordt bij een passend gerecht (of omgekeerd), zit het voor hem helemaal goed.

Een écht favoriet gerecht noemen is niet zo simpel, er zijn er ondertussen immers op onze kookavonden al een paar honderd gepasseerd. Als er dan toch een keuze gemaakt moet worden, dan gaan we voor een gebakken zeetong meunière met verse frieten en zelf gemaakte mayonaise. Maar eigenlijk kan je hem verleiden met alle eerlijke producten met een verhaal, die liefst de seizoenen volgen. Waar je niet mee moet afkomen is margarine of botermelk.

Zijn specialiteit in de keuken is niet altijd echt duidelijk, de meeste gerechten lukken wel en aan de slag gaan met zijn BGE vindt hij heel plezant. Wat na 30 jaar nog steeds een uitdaging blijft, is de perfecte timing van alle ingrediënten in het gerecht en van de verschillende gerechten in het menu.

En... eerlijk is eerlijk, ... aan afwassen heeft hij een broertje dood.

Aan het einde van een kookavond, durft hij in de koelkast ook nog wel eens een vergeten ingrediënt tegen te komen.

E-mail Jan

Kookvader Eric Thielemans

Koken is voor mij een hobby. Ik hou het graag simpel, maar af en toe eens iets uitproberen moet uiteraard ook kunnen. Het kan daarbij al eens grondig mis gaan, tant pis…

Menu samenstellen, ingrediënten in huis halen en finaal alles bereiden, het is telkens weer een uitdaging. Maar vervolgens er samen met familie en/of vrienden van genieten geeft telkens weer  een enorme voldoening.

Daarbij een goed glas wijn of een lekker biertje maakt het culinair genot compleet.

Tegen een tripel van Westmalle of Chimay zeg ik trouwens nooit nee.

E-mail Eric
Share by: